Operations Orchestration (OO) er en løsning for å automatisere oppgaver og IT prosesser som kan anvendes i en rekke forskjellige situasjoner på tvers av hele IT miljøet. Slike løsninger betegnes ofte som Robotic Process Automation (RPA) eller IT Process Automation (ITPA) verktøy. OO har integrasjon med de fleste relevante verktøy for IT drift, overvåking og service management, samt databaser, applikasjoner etc.. Det finnes i dag over 100 standard (supporterte) integrasjoner, og gjennom APIer kan man enkelt inegrere andre verktøy også. Utover dette finnes det en rekke andre integrasjoner som er donert av brukere, Micro Focus eller Micro Focus partnere.
Illustrasjonen over viser det grafiske grensesnittet som benyttes for å definere arbeidsflyter og prosesser i systemet. Det finnes over 8000 standard funksjoner og arbeidsflyter i standardbiblioteket. I tillegg kan man enkelt legge til sine egne, eller ta i bruk funksjoner utvilet av andre og delt med brukerne via et felles webbasert biliotek. Enten fordi man trenger en noe annen flyt enn «standard», eller fordi man skal integrere med andre verktøy. Operations Orchestration servermodulen (OO Studio) kan håndtere 15.000 samtidige arbeidsflyter. Dette medfører at de fleste miljøer greier seg med en enkelt OO-server, men av hensyn til bl.a. robusthet og håndtering av ekstraordinære situasjoner kan man gjerne ha fler. Hele IT-miljøet kan automatiseres ved hjelp av Operations Orchestration.
Arkitekturen til Operations Orchestration
Operations Orchestration produktets arkitektur er vist i figuren nedenfor:
Hovedkomponentene i Operations Orchestration er OO Studio – hvor man designer, utvikler og tilpasser arbeidsflyter – og OO Central som er «roboten» som styrer og koordinerer operasjonene/flytene som er utviklet og gdkjent for drift. Det er også via OO Central at adminstrasjonen gjøres, f.eks. skedulering av oppgaver, eller sjekk av status og logger. Også styring av sikkerhet ligger her.
En tredje komponent som kan installeres i alle miljøer hvor man trenger å utføre oppgaver er Remote Action Server (RAS). Dette er den delen av systemet som utfører selve oppgavene, styrt fra OO Central. Er man f.eks. i et konsern hvor det er flere datasentre, vil man typisk ha minst en RAS server i hvert av disse.
Arbeidsflyt i Operations Orchestration
En flyt i Operations Orchestration kan startes på forskjellige måter. Det kan være som et kall i en annen applikasjon, en kommando i et skript, eller i OOs egen servermodul (OO Central). Flyt kan også startes basert på tidskriterier (f.eks. hver time, hver dag kl. 06:00, eller lignende). Typiske scenarier er flyt som startes av en feilmelding som kommer inn i et overvåkingsverktøy. Eller flyt som startes av et service management verktøy som Micro Focus Service Manager eller SMAX.
En meget brukervennlig portal som kan benyttes «foran» OO er Cloud Service Automation (CSA). Til tross for navnet, er dette ikke et produkt som er avhengig av skytejenster for å kunne benyttes. Det fungerer som brukergrensesnittet for alle som skal kunne «bestille» eller starte automatiseringsflyter. Med brukerautentisering og autorisering gjennom CSA, er det enkelt å sørge for at kun de som er autorisert til å bestille/kjøre visse automatiserte oppgaver får tilgang til disse.
For mer informasjon om Operations Orchestration, inklusive priser og hvordan det kan integreres med dine driftsverktøy, Service Management verktøy eller portaler, kontakt Manag-E i dag.
Du er kanskje også interessert i: